• NYITVA TARTÁS: BUDAPESTEN NON-STOP
Abroncscsere kisokos – 2.

Fontos, hogy négy ugyanolyan abroncsot szereltessünk fel az autó kerekeire. Amennyiben túl nagy az eltérés az első és hátsó tengelyek gumijai között, előfordulhat az, hogy nem azonos időben reagálnak, ez pedig nehézségekhez vezethet a jármű kormányozhatóságát illetően, így balesetveszélyes.

Abroncscsere kisokos

Számos felmérés támasztja alá, hogy minél idősebb az autó, annál nagyobb számban fordul elő, hogy a tulajdonosa egész évben csak téli, vagy csak nyári abroncsokkal közlekedik. Azokra a sofőrökre, akik ilyen módon spórolnak a biztonságon, általában az a jellemző, hogy inkább a téli gumikat választják egész évre. Azzal ugyan alacsonyabb a baleseti kockázat, de az sem elhanyagolható, hogy a téli abroncs nyáron sokkal hamarabb kopik, és egyúttal többet is fogyaszt a gépjármű, hiszen ezeket a gumikat nem a meleg aszfaltra optimalizálták.

Meddig használható az autógumi, és mikor szükséges új garnitúrát beszerezni?

Még szakértői szemmel nézve is nagyon nehéz egzakt választ adni erre, hiszen több tényező is befolyásolja a gumik életciklusát, illetve mint minden másban, ebben is rendkívül eltérőek az egyéni szokások. Van, aki nyugodtan közlekedik akár egy 6 éves garnitúrával is, de van, aki úgy érzi, számára csak az új abroncsok megfelelőek.

Mire figyeljünk az abroncsok kapcsán? – Javaslataink autósok számára

Természetesen az első és legfontosabb a biztonság, ezen kívül pedig az, hogy a sofőrök legyenek tisztában az abroncsokkal kapcsolatos szabályokkal. Például tapasztalataink alapján az abroncsok kopásának nem elegen tulajdonítanak kellő jelentőséget, pedig a legfontosabb tényezők egyike. Így fordulhat elő, hogy akár olyan gumival találkozunk, melyet már a cserét megelőző évben sem javasoltunk volna használatra.

fb left

szechenyiplusz